Facket fixade facklig tid

2014-12-17 23:00 Ann Norrby  

Skyddsombudet begärde ledigt med lön flera gånger under april 2012–maj 2013 för att sköta sina uppdrag. När han fick avslag på sina ansökningar lade Byggnads tolkningsföreträde sju gånger under perioden.

Fackförbundet hävdade att skyddsombudets arbetsgivare brutit mot förtroendemannalagen, bygg­avtalet och arbetsmiljölagen genom att inte ge honom den ledighet hans fackliga uppdrag krävde.

Det höll inte arbetsgivarparterna med om. I stället var det så att skyddsombudets ansökningar avslogs därför att han inte talade om vad ledigheten skulle användas till.

Arbetsdomstolen ansåg att skyddsombudet fick tillräckligt med tid genom fackets tolkningsföreträde. Och att arbetsgivaren hade rätt att få veta mer om vad han skulle använda ledigheten till, dom 77/14.

Fackets tolkning gäller

* När facket och arbetsgivaren inte kan komma överens om hur mycket betald arbetstid som behövs för ett fackligt uppdrag, så gäller fackets tolkning.

Arbetsgivaren måste finna sig i den tolkningen om den inte är uppenbart fel eller gjorts i så kallad ond tro.

Tolkningen kan prövas i efterhand av Arbetsdomstolen.

* Fackets tolkningsföreträde kan exempelvis också gälla arbetsskyldighet och anlitande av löntagarkonsult.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer