”Folk brukar alltid gnälla”

2011-11-16 23:00 Lena Gunnars  

Busschauffören Khalil Lamrhari hade inget emot att offra några hårstrån för att få jobb. Problemet var bara att han var snaggad.<br>– Jag och några andra skojade om varifrån de skulle ta håret, säger han.

Khalil Lamrhari anställdes för ett halvår sedan som busschaufför vid Flygbussarna i Stockholm. Men först tvingades han genomgå både blodprov och håranalys.

Den blivande arbetsgivaren ville säkerställa att han var drogfri. När hårproverna skulle tas hade Khalil Lamrhari inget hår på huvudet. Men han fick ändå gå med en remiss till Cityakuten i Stockholm för att få dem utförda.

– De tog hår härifrån i stället, säger Khalil Lamrhari och pekar på bröstet.

Han skrattar mest när han tänker på håranalysen. Personligen hade han inget emot att gå igenom den.

– Har man rent mjöl i påsen kan de ta vilka tester de vill.

Khalil Lamrhari kan inte minnas att han hört några diskussioner bland kollegerna om att de skulle uppleva testerna som integritetskränkande eller vara emot dem av andra skäl.

– Nej, men folk brukar väl gnälla och ha sina åsikter om än det ena, än det andra. Alla får tycka vad de vill. Det är inget jag tänkt på i alla fall, säger Khalil Lamrhari innan han försvinner ut genom dörren för att äta en snabb lunch.

...

Läs mer:

Läs mer: Klarar du testet?

...

Läs mer, exklusivt för dig som prenmererar på Lag & Avtal!

Läs mer: Nya trenden: Testa hårstrån

Läs mer: Hon tog strid för sin integritet

Läs mer: Hon testar alla före anställning

Läs mer: – Felrekryteringar blir dyra för arbetsgivare

...

Prenumerera på Lag & Avtal!

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer