Fyra frågor till Mikael Sandlund...

2021-09-28 14:13 Lena Gunnars  
Mikael Sandlund, sakkunnig i Statens medicinsketiska råd Foto: Samuel Unéus

...som är sakkunnig i Statens medicinsketiska råd. Rådet har uttalat att vårdanställda har en moralisk skyldighet att vaccinera sig.

1. Varför har vårdpersonalen det?

– Bakgrunden är kort och gott intresseavvägningen. Det som ligger i vårdpersonalens intresse att få bestämma själv är visserligen legitimt och grundlagsfäst. Men det intresset menar vi väger lättare än intresset man som patient eller brukare kan ha av att personalen är vaccinerad.

2. Samtidigt betonar ni vikten av att det finns ett regelverk för arbetsgivarna som förhindrar att personal smittar patienter?

– Vi tycker att det är väldigt rimligt att arbetsgivaren underlättar för sin personal att vaccinera sig. Att arbetsgivaren ordnar så att personalen kan göra det på arbetstid, utan att få löneavdrag. Det är min goda eller onda tro att det redan finns regler som medger omplacering efter individuell bedömning. Men om jag har förstått saken rätt är detta ännu inte prövat i någon rättslig instans. Därför kanske man inte kan säga precis var gränsen går.

3. Om man inte vill vaccinera sig, bör man då bli omplacerad?

– Det är inte vår kompetensprofil att uttala oss om juridiken. Men vi har alla gott om moraliska skyldigheter. De flesta förhållanden regleras inte i juridisk mening, utan utifrån en idé om hur vi ska ha det med varandra. Om jag var arbetsgivare skulle jag inte tveka att omplacera om det handlade om en person som skulle arbeta nära extremt infektionskänsliga personer som kanske inte kan få fullt skydd av vaccin.

4. Bör vårdpersonalen tvingas till vaccination?

– Nej, det här är i dag inte ett jättebekymmer. Svenskar i allmänhet och särskilt sjukvårdspersonal är redan vaccinerad i hög utsträckning. Det ser jag som ett kvitto på att det är rätt strategi att erbjuda vaccination. Det är mer lyckosamt att förklara varför man ska vaccinera sig, hellre än att gå fram med förbud och krav.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer