Gabriella Lavecchia ny förbundsordförande i Seko

2021-06-22 14:22 Mattias Croneborg  
Gabriella Lavecchia är ny Seko-ordförande.

KARRIÄR. Kongressen för Seko, Service- och kommunikationsfacket, har valt Gabriella Lavecchia till ny förbundsordförande.

Gabriella Lavecchia har de senaste fyra åren varit Sekos vice förbundsordförande och efterträder Valle Karlsson som går i pension.

– Det känns fantastiskt att få förtroendet att leda LO:s femte största förbund. Ett förbund med över 100 000 medlemmar som varje dag ser till att hela samhället fungerar. Jag är stolt, glad och väldigt ödmjuk inför uppdraget, kommenterar Gabriella Lavecchia i ett pressmeddelande.

– Många av våra medlemmar står i skottgluggen, mitt i ett samhällsklimat som blivit allt hårdare. Tågvärdar hotas och misshandlas, säkerheten för vägararbetare hotas när bilister trampar för hårt på gasen, kriminalvårdare hotas. Listan kan göras lång. Det är inte enbart en facklig fråga att fixa arbetsmiljön för våra medlemmar. Det är i allra högsta grad en politisk fråga. Det är dags att politikerna går från ord till handling. Våra medlemmar har fått nog med förståelse och sympati, de behöver förändring, säger Gabriella Lavecchia.

Gabriella Lavecchia är 51 år, bor i Stockholm och inledde sin fackliga bana på det som tidigare hette Televerket.

Till vice förbundsordförande valdes Johan Lindholm, 41 år. Han har tidigare varit ordförande i Sekos förhandlingsorganisation på Post Nord.

Till avtalssekreterare omvaldes Mats Ekeklint.

Till förbundssekreterare valdes Linda Agetoft. Hon är idag ombudsman och gruppchef på Sekos kontor i Solna.

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer