Ge personalen (och världen) en klapp! – så firar vi jul på jobbet

2015-12-16 23:00  
Sara Gardlenius, receptionist uthyrd av Adecco– Vi brukar ha julmingel. Då får jag träffa kollegerna, vilket är jättekul för mig som jobbar på entreprenad. Det är också roligt att vara medräknad på själva arbetsplatsen. Jag tycker att det är en fin gest när företagen skickar pengar till välgörande ändamål. Men de får gärna uppmärksamma medarbetarna med en liten gåva också! Foto: Jörgen Appelgren

Helena Sjöberg hr-direktör, Microsoft

– Vi har en tradition sedan flera år att ge jul­klappar till personalen för att visa uppskattning just kring juletid. Klapparna är av relativt ringa värde, men vi tror att gesten är viktigare än det reella värdet. Utöver det har vi en mängd andra sätt att uppmärksamma ett väl utfört arbete och inspirera till engagemang. Vi kommer troligen att utöka det donationsprogram vi redan har som en del av vår CSR-satsning via Röda Korset.

Jan Minholm

tandläkare, Dentsmile

– Vi brukar fira jul på jobbet genom att äta julmiddag på restaurang. Vi brukar få julklapp, en flaska vin. Det är kul, när man ha druckit ur den är det jätteroligt... Jag äter gärna knäck, det är så gott. Men bara till jul och väldigt försiktigt. Tand­läkare är gotte­grisar.

Shasha Li VDC-specialist, NCC

– NCC ger sedan 2013 en juldonation till utvalda projekt i stället för jul­klappar till medarbetare och samarbetspartner. Omfattningen av julbord, julfest etcetera har minskat för att ge utrymme till väl­görenhet.

Hans Makander informationschef, Manpower

– Vi ger inga julklappar till de anställda. Vi kommer att skänka pengar till välgörenhet. De senaste åren har vi skänkt till UNHCR. De flesta är nöjda med det, andra tycker att vi är snåla som inte gör både och. I övrigt firar vi jul med julmingel och julbuffé.

Jia Li brokonstruktör, Tyréns

– Det har inte varit några julklappar de senaste åren, men julfest och ­ibland även julbord. Det är bra och lagom påkostat. Företaget skänker pengar till bland annat SOS Barn­byar.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer