Guldklockan: Elsie Mann, ombudsman på Handels

2018-02-22 00:00 Peter Lindholm  

Du har arbetat fackligt i 40 år, varav 16 år som anställd på Handels. Gått den långa vägen från Tempos livsmedelsavdelning i Mariefred till förhandlingsenheten i Stockholm.

Vad fick dig att börja arbeta heltid med fackliga frågor?

– Jag har haft politiska uppdrag (S) också och valde mellan vilken väg jag skulle gå. Det var roligare att arbeta fackligt än politiskt och eftersom jag hade haft förtroendeuppdrag ganska länge så kändes det naturligt att gå vidare med det. Jag hade liksom haft alla uppdrag: försäkringsrådgivare, klubbordförande och avdelningsordförande.

Vad är den största skillnaden mellan utmaningarna då och nu?

– På den tiden fanns det inga som blev inringda vid behov. Det var ganska gott om personal och de flesta hade heltidstjänster. De få som arbetade deltid delade oftast en tjänst med någon annan när de hade fått barn. Butikerna stängde klockan 18 på vardagar, ett på lördagar och det var stängt alla söndagar förutom vid jul. Så jag har varit med om hela resan, till allt längre öppettider samtidigt som man slimmat organisationer, dragit ned på personal och blivit allt färre och färre.

Hur har det påverkat arbetet på Handels?

– Man måste hela tiden utvecklas och inte tänka på hur det var förr. Man måste hitta nya vägar när det gäller medlemsvärvning. Det har också ändrats med åren. När jag började var det mycket högre organisationskrav och de flesta var medlemmar. I dag får man verkligen anstränga sig för att värva dem.

Du är en inbiten balkongodlare och speedwayfantast. På vilket sätt sätter dessa intressen avtryck i ditt jobb?

– Haha, jag har en kolonilott också! På hösten brukar jag bjuda på egenodlade tomater för dem som sitter i delegationen, i stället för att köpa godis. Sedan är det alltid bra att kunna berätta om något intresse som ingen förväntar sig när man presenterar sig. Det brukar alltid vara någon som kommer fram efteråt och pratar speedway.

Vad är det viktigaste arbetet under 2018?

– Det är ju att behålla och få fler medlemmar. ”Tillsammans är vi starka” är fortfarande vår slogan. Att vi har höga organisationskrav med många förtroendevalda. Det har alltid varit viktigt, men är ännu viktigare i dag.

Peter Lindholm

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen