”Hans inlägg på Facebook var droppen”

2011-01-26 23:00 Lena Gunnars  

28-åringen fick sluta sitt uppdrag på Volvo efter ett inlägg på Facebook.<br> – Vissa tidningar berättade en osann historia om att skriver man på Facebook så får man sparken, säger Jan Bengtsson, vd på bemanningsföretaget Uniflex.

<p>I statusraden på Facebook skrev 28-åringen ”En dag kvar på detta dårhus”.</p> <p>Enligt informationschefen på Volvo Powertrain, Jörgen Gustavsson, var Facebook-inläggen droppen som fick bägaren att rinna över. Volvo har en policy för sociala medier som grundar sig på företagets interna värderingar ”The Volvo way”. </p> <p>– Den säger att vi ska uppträda i sociala medier som vi gör i alla andra sammanhang, säger Jörgen Gustavsson. </p> <p>Lars Ask, verkstadsklubbens ordförande på Volvo i Skövde, kände inte till policyn men har nu läst den.</p> <p>– En väl förborgad hemlighet någonstans i datavärlden, säger han.

</p> <p>Jan Bengtsson på Uniflex hävdar att ingen blivit av med jobbet på grund av inläggen, och kommenterar 28-åringens historia eftersom han själv gått ut med den. </p> <p>– Han var fortfarande anställd hos oss när han lämnade uppdraget på Volvo. Vi hittade andra uppdrag som han inte ville ta. I stället för att säga upp honom för arbetsvägran valde vi att i samförstånd med honom skriva om visstidskontraktet så att han slutade på dagen. Men 28-åringen själv har en annan minnesbild.</p> <p>– Jag har inte blivit erbjuden några jobb av Uniflex, säger han.</p>

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer