Hemtjänstföretag dumpade löner

2014-05-21 23:00 Elisabet Örnerborg  

Ett hemtjänstföretag informerade sina nyanställda om att de bara får 50 procent av lönen för restiden mellan två kunder.– Det strider mot vårt kollektivavtal med Vårdföretagarna, säger Kommunals Lenita Granlund.

Hemtjänstföretaget i fråga är medlemsföretag i Vårdföretagarna och därmed bundet av kollektivavtalet med Kommunalarbetareförbundet. Enligt det kollektivavtalet ingår förflyttningstid i den ordinarie arbetstiden.

– Förflyttning sker på vanlig arbetstid och inte på halv lön. Det är inte arbetstagarna som ska betala för förflyttningen mellan olika kunder, säger Lenita Granlund, avtalssekreterare på Kommunal.

Att avstånden kan vara stora mellan olika kunder i Norrland ändrar inte hennes inställning. Företaget i fråga är verksamt i Gävle.

– Det har ingen betydelse. De som jobbar inom hemtjänsten är anställda på en arbetstid. Då får arbetsgivaren organisera och planera arbetet så att det funkar för de anställda också.

Att en arbetsgivare inom hemtjänsten betalar halv lön för restiden mellan två kunder är helt klart lönedumpning, säger hon.

– Men vi har inte haft någon tvist om det förut.

Med dokumentet som Lag & Avtal har fått tag i kan Lenita Granlund nu ta tag i problemet.

– Vi ska titta på det här tillsammans med Vårdföretag­arna. Hoppas att det är ett missförstånd, säger hon.

Vårdföretagarnas förhandlingschef Johan Mann säger att rent generellt ger arbetsgivarförbundet råd till alla medlemsföretag och talar om vad som gäller.

– Är det fråga om en anställning gäller kollektivavtalet fullt ut.

Han säger också att avtalet reglerar lönen så att hela lönen ska betalas under hela arbetspasset, alltså även för restiden mellan olika kunder.

Hemtjänstföretaget som vid något tillfälle med en skrivelse informerat om att restiden mellan två kunder bara betalas med halva lönen, förnekas av företagets vd.

– Vi har alltid betalat full ersättning för våra anställda för restiden mellan två kunder, säger hon.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer