Inför "workation" glöm inte teckna tilläggsavtal

2022-11-25 11:44 Mattias Lahti Davidsson  
Mia Fransson är arbetsrättsjurist på Almega. Foto: Almega

Hallå där Mia Fransson, arbetsrättsjurist på Almega! Ni får frågor från medlemsföretag om anställda som vill arbeta en kortare tid på distans från utlandet, så kallad "workation".

Är "workation" en företeelse som blir vanligare?

– Ja, det har ökat för att folk lärt sig att det är tekniskt möjligt. Under pandemins inledning uppstod en situation då en del anställda befann sig i ett annat land och inte kunde komma hem. Senare blev distansarbete vardag och alla lärde sig hur det fungerar. Nu ställer allt fler frågan till sin arbetsgivare om de kan få arbeta en kortare tid från något annat land.

Hur ser medlemsföretagen på det?

– Många arbetsgivare vill vara attraktiva och är väldigt lyhörda för de här önskemålen om varifrån folk vill arbeta. De vill gärna gå sina anställda till mötes om det är tekniskt och juridiskt möjligt.

Vad frågar de er?

– De vill sondera terrängen och i princip ha en checklista från oss.

Vilka är de vanligaste misstagen som företag riskerar att begå?

– Att man inte innan har undersökt vad som gäller i landet som medarbetaren ska vara i. Alla länder har sina egna regelverk. Det kan finnas krav på att den enskilde registrerar sig men också att företaget gör det. Ett annat fel är att man inte ansöker hos Försäkringskassan om att ligga kvar i svensk socialförsäkring. Man vill veta att man omfattas av sjukförsäkring, arbetsskadeförsäkring, pension med mera.

Behöver arbetstagare och arbetsgivare teckna ett särskilt avtal?

– Ja, det kan vara viktigt att skriva ned vad man kommit överens om i ett tidsbegränsat tilläggsavtal till anställningsavtalet. Det finns många frågor som till exempel tjänstgöringstid, tidszon för arbetstiden, hur man gör om endera parten vill avbryta detta i förtid, vilka varseltider som ska gälla, kollektivavtalade försäkringar och eventuella tilläggsförsäkringar. Dessutom kan det uppstå extrakostnader och då är det bra att man bestämt vem som ska stå dessa.

Om era företag vill kunna erbjuda workation, vad gör Almega för att det ska bli enklare?

– Våra medlemsföretag har uttryckt att vi ska verka för detta. Så vi bedriver ett näringspolitiskt arbete och försöker påverka socialförsäkringsrättsligt hur Försäkringskassan arbetar med ärenden. Ytterst är det en EU-fråga och vi för diskussioner med beslutsfattare och samarbetare med Svenskt Näringsliv om hur man ska kunna förenkla många olika lagar på olika områden.

Mattias Lahti Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen