Jämställdhetstricket som enar politikerna

2015-02-25 23:00 Lennart Kriisa  
Chefredaktör Lennart Kriisa. Foto: Jörgen Appelgren

Om det var jobbigt? Absolut, konstaterade HR-chefen efter att ha gått i mål med lönekartläggningen. Företaget hade skjutit upp kartläggningen i åratal.

Bara tanken på den gav huvudvärk, likadant för facket. Vilka yrken är egentligen jämförbara? Som om det inte var tillräckligt med den löpande verksamheten. HR-chefen var utmattad men ändå nöjd. En yngre kvinna stack ut i kartläggningen . Hon hade kommit in som praktikant, gjort oväntat bra ifrån sig och fått stanna. Med en förhållandevis låg lön förstås, hon hade ju nyss varit praktikant. Åren gick och någon procent hit eller dit gjorde ingen skillnad. Kvinnan fick ett rejält påslag efter kartläggningen.

Jag frågade HR-chefen om bördan att utföra en lönekartläggning varje år. En lagändring är ju på gång. Regeringen vill göra något konkret för jämställdheten och årliga lönekartläggningar är fiffiga, de utlöser inga infekterade debatter i riks­dagen. Folkpartiet är med på tåget, Moderaterna tycker att det räcker med en lönekartläggning vartannat år.

HR-chefen ligger inte sömnlös inför det hotet, nu när den första kartläggningen är i hamn. ”Fast jag fattar inte riktigt poängen, så mycket händer inte på ett år.”

Förespråkarna för den årliga kartläggningen har ett annat syfte: Lönekartläggningen ska bli lika självklar som lönerevisionen.

Svenskt Näringsliv tycker att politikerna borde satsa på annan lagstiftning, något som på allvar förändrar könsrollerna. Arbetsgivarna kan ju inte styra resonemangen hemma vid köksborden. Det är förstås sant, män tar större ansvar för sina arbeten än för sina barn, om vi ser till uttaget av både föräldrapenning och vabbande. Här finns en hel del att göra. Börja med att individualisera föräldrapenningen. Sedan bör något göras åt det ojämnt fördelade vabbandet. Varför inte införa en bonus för föräldrar som vabbar jämställt? Kopiera utdragen från Försäkringskassan, bifoga till deklarationen, och vips, några tusenlappar i belöning.

Den svåraste nöten för jämställdheten ligger hos parterna. Under nästa avtalsrörelse måste parterna få till en mer rättvis fördelning mellan kvinnligt och manligt dominerade branscher. I annat fall kan parterna räkna med att politikerna börjar peta i lönebildningen. Då kan vi skönja slutet för den svenska modellen.

Lennart lyssnar:

”Under lång tid har läraryrket misshandlats, det är därför kompetensen är för låg. Ingångs­lönerna måste bli mer attraktiva.”

Anders Weihe, förhandlingschef på Teknikföretagen, säger det som kommunerna inte vill säga själva. (Ekonomiekot Lördag).

”Lagen har svaga regler för inflödet, vilka som ska anställas.”

Lenita Granlund, Kommunals avtalssekreterare, fortsätter kräva att den allmänna visstidsanställningen ska bort, trots att hon inte får stöd från LO-ledningen. (Kommunalarbetaren)

Lennart Kriisa

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer