Tidningen

Kan facket kräva skadestånd?

Experten Dan Holke, vd LO-TCO Rättsskydd, svarar på expertfrågor i arbetsrättstidningen Lag & Avtal. Foto: Jörgen Appelgren

EXPERTFRÅGA. På en arbetsplats som saknar kollektivavtal avskedades en person som visade sig vara med i facket, något som arbetsgivaren inte kände till. Kan arbetsgivaren krävas på skadestånd för att inte ha förhandlat med facket före avskedandet?

Svaret är i princip ja! Lagen om anställningsskydd innehåller regler om hur en uppsägning på grund av personliga skäl och ett avskedande ska gå till. Dessa regler är inte beroende av om arbetsgivaren är bunden av kollektivavtal utan gäller alltid. En arbetsgivare som vill avskeda en person ska underrätta arbetstagaren om det minst en vecka i förväg. Om arbetstagaren är medlem i en facklig organisation ska arbetsgivaren samtidigt varsla den fackliga organisationen om det tilltänkta avskedandet. Arbetsgivaren är skyldig att kontrollera om arbetstagaren är med i en facklig organisation. Det sker enklast genom att arbets­givaren frågar den anställde.

Prenumerera på Lag & Avtal Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 7 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →