Kommun drogtestar nyanställda

2013-02-20 23:00 Lena Gunnars  

Politikerna i Olofström inför drogtester på alla som nyanställs från och med i år.<br>– Det kan synas konstigt att en kommun inför detta, men många stora privata företag har redan sådana tester, säger Rolf Persson, S.

Rolf Persson, ordförande i kommunstyrelsens personalutskott, menar att drogtester är något som ligger i tiden. Han har ännu inte fått några reaktioner på förslaget från de anställda i kommunen.

– För tio-femton år sedan hade det blivit stora protester. Folk hade tyckt att det var ett ingrepp i den personliga integriteten. Nu känns det mer okej att vidta sådana här åtgärder och visa att det inte är acceptabelt med droger och alkohol i samband med arbete. Det har ju med den egna och andras säkerhet att göra också, säger Rolf Persson.

Den nya drogpolicyn antogs nyligen av en enhällig kommunstyrelse.

– Drogtesterna är bara en del i det drogpolitiska programmet. Kommunstyrelsen ansåg att de passar bra in i vårt arbete för en drogfri arbetsmiljö, säger Rolf Persson.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer