LO-fackens hemsidor släckta

2022-12-07 16:42 Mattias Lahti Davidsson  
Foto: Shtterstuck

Ett flertal LO-förbunds hemsidor är nedsläckta. De har samma internetleverantör som arbetar med att parera en cyberattack.

Sedan 2-3 december ligger flera a-kassors IT-stöd nere, vilket medierna har rapporterat om. Parallellt är flera fackförbunds hemsidor nedsläckta. Bland annat Seko, Byggnads, Målarna och Fastighets är drabbade.

– Vi har alla samma leverantör, Softronic, som har valt att stänga ned för säkerhets skull medan felsökning pågår, säger Gabriel Dahlander, pressekreterare på Byggnads.

Besökare på hemsidorna möts av texten ”Vi har fortfarande driftstörningar som påverkar våra tjänster (…). E-post fungerar inte sedan natten till den 2 december, varken inkommande eller utgående. Våra tekniker jobbar för att åtgärda detta så fort som möjligt.”

Softronic meddelar att tekniker arbetar dygnet runt tillsammans med branschexperter för lösa problemet. Cyberattacken är polisanmäld.

Mattias Lahti Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen