Missgynnad pappa får 55 000

2017-02-23 00:00 Ann Norrby  

Beslutet att säga upp pappan hade samband med att han hade begärt föräldraledighet. Det var ett olagligt missgynnande, anser AD.

Mannen blev uppsagd på grund av arbetsbrist den 4 maj 2015. Några dagar tidigare hade han ansökt om föräldraledighet. Innan uppsägningstiden hade löpt ut, återtog företaget uppsägningen.

DO: Mannen blev missgynnad i strid med föräldraledighetslagen genom uppsägningen. Han ska därför få 80 000 kronor i allmänt skadestånd. Han har också rätt till 15 000 kronor för advokatkostnaderna han fick betala för att kunna protestera mot uppsägningen.

Företaget: Uppsägningen berodde på arbetsbrist, den hade inget samband med den kommande föräldraledigheten. Det fanns inget adekvat samband mellan uppsägningen och hans advokatkostnad.

Arbetsdomstolen: Den korta tiden mellan mannens ansökan om föräldraledighet och uppsägningen tyder på att beslutet att säga upp honom hade samband med hans kommande ledighet.

Företaget har inte lyckats bevisa att det var den dåliga ekonomin som var skälet för uppsägningen. Under hans föräldraledighet anställde företaget andra för att sköta hans arbetsuppgifter. Uppsägningen skulle bara påverka företagets ekonomi marginellt eftersom han skulle vara föräldraledig utan lön.

Eftersom uppsägningen togs tillbaka efter sex veckor, får han mindre i skadestånd än DO har begärt.

DOMSLUT

Mannen får 40 000 kronor i allmänt skadestånd och 15 000 kronor i ekonomiskt skadestånd. Företaget får betala DO:s rättegångskostnader på 25 798 kronor.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer