Misshandel och dataintrång orsak till avskedande

2016-06-23 00:00 Ann Norrby  

En delgivningsman dömdes till villkorlig dom för misshandel. Han hade flera gånger slagit igen en bildörr över en persons ena arm och fot. Dessutom hade han tidigare dömts för ofredande och fått löneavdrag på grund av olämplig vokabulär mot en chef.

En polis dömdes till villkorlig dom för miss­handel och ofredande sedan han tagit tag i en kvinna på en restaurang och tryckt upp henne mot en vägg. Polisen hade slagit kvinnan i huvudet, tryckt till henne och knuffat in henne i en bardisk.

En polis dömdes först till skyddstillsyn för stöld och snatteri till ett värde av minst 90 000 kronor. Sedan dömdes han för dataintrång. Han hade tre gånger gjort slagningar på sig själv i misstanke- och belastnings­registret efter att han hade blivit åtalad.

Teknikern hade vid flera tillfällen dragit sin son i örat och tagit tag i hans armar. En gång hade han kastat en smörkniv på sin dotter. Han dömdes av tingsrätten till skyddstillsyn med samhällstjänst för grov fridskränkning och ringa misshandel.

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer