Nazister utesluts med Metallmetodik

2001-03-15 23:00  

Jakten på nazister inom fackföreningsrörelsen fortsätter. I mitten av februari uteslöts två medlemmar ur Metallklubben på Saab i Trollhättan. På drygt ett år har sex personer tvingats lämna förbundet.

- Om vi tar ledarna, så kanske de andra tänker om. Det kommer igång en diskussion runtom på arbetsplatserna. Folk märker att det är allvarligare än de trott.
Det säger Chresten Nielsen, gruppordförande på monteringsavdelningen på Saab.
Trakterna kring Trollhättan är ett känt fäste för nazister. Avhoppare talar om ett hundratal aktiva i området. Några av dem finns bland Metallklubbens 4 600 medlemmar. Hit kommer också många tips om medlemmar med rasistiska eller nazistiska åsikter.
- Men vi tar bara de grövsta fallen, säger ordföranden Paul Åkerlund.
Varje tips kollas upp. Man använder dels alla öppna källor - tidningar, Internet, handlingar från domstolar etcetera, dels kontakter inom förbundet. En av de lokala nazistledarna började i somras på Saab. För klubbstyrelsen förklarade mannen att han ville bli medlem och gärna arbeta aktivt i klubben.
Men klubben hade haft ögonen på honom en längre tid, och förbundsstyrelsen nekade honom medlemskap. Två andra nazister uppmärksammades efter jul och uteslöts av förbundsstyrelsen.
Fackföreningsrörelsen togs på sängen när fyra Stockholmstidningar i november 1999 gjorde en stor kartläggning av den svenska nazismen. Man återfann medlemmarna bland ledande nazister. Flera förbund reagerade snabbt och tio personer uteslöts inom loppet av några månader.
På Metallindustriarbetareförbundet är det pressombudsmannen Anders Ferbe som leder samtalen med dem som riskerar uteslutning. I Trollhättan kallas de aktuella personerna från sina arbetsplatser sedan arbetsledningen informerats.
Först talar man om medlemmens egna aktiviteter: vilka organisationer han eller hon är medlem i, vilka brott han eller hon blivit dömd för. Samtliga sex uteslutna ur Metall är tidigare dömda eller står åtalade för brott som misshandel och hets mot folkgrupp.
Sedan följer ett samtal om ideologier. En fråga man ställde i Trollhättan var: Är det rätt att man i allmänna val låter majoriteten styra?
- Vi tar reda på om deras ideologi sitter djupare eller bara är halvflummiga skinheadsidéer, säger Anders Ferbe.
Den tredje diskussionen handlar om de värderingar Metall står för. Av sammanlagt 26 samtal det senaste året har bara sex lett till uteslutning. De övriga utfrågade har tagit tillbaka sina nazistiska åsikter och förklarat att de ändrat sig. Ibland redan före samtalen, ibland under. Metall har låtit dem som säger sig ta avstånd från nazistiska eller rasistiska ideologier skriva på ett papper, där de intygar att de delar förbundets syn på vikten att värna ett demokratiskt samhälle.
- Man kan väl inte till fullo lita på pappret, säger Paul Åkerlund. Men skulle de efteråt fortsätta med sina aktiviteter, då utesluter vi dem direkt.
Både Chresten Nielsen och Paul Åkerlund menar att det är särskilt viktigt för ett företag som Saab, med många invandrare anställda, att man markerar hårt mot rasistiska åsikter. Ledningen är för flat, tycker de.
På personalavdelningen har frågan diskuterats, men personaldirektör Allan Rothlind anser inte att det är företagets uppgift att kontrollera människors privatliv. Han pekar också på Saabs policy mot kränkande särbehandling.
- Följer man inte reglerna, är det fel att jobba på Saab.

FAKTA 1/Uteslutna
Metall 6
Byggnads 3
Industrifacket 2
Handels 1

FAKTA 2 Arbetsgivarnas möjligheter att komma åt nazister är arbetsrättsligt kringskuren. Nazistisk övertygelse utgör till exempel normalt inte saklig grund för uppsägning. Från och med december 2003 kommer EUs icke-diskrimineringsdirektiv för arbetslivet också att förbjuda diskriminering på grund av bland annat övertygelse. Detta gäller då även vid själva anställningsförfarandet.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer