Norska facket: svenskar utnyttjas med sms-kontrakt

2014-05-27 06:53 Elinor Torp  
Jonas Bals

Facket i Norge slår larm: Svenska byggjobbare pressas till endagskontrakt. – Är du det minsta ifrågasättande skickas du tillbaka. På tvärs med allt vi har i form av lagar och avtal, säger Jonas Bals vid Fellesförbundet.

Norge är ett populärt land för svenska byggnadsarbetare. Skälet är de höga lönerna. Men villkoren tillhör det förgångna, anser norska fackförbund. Ovissheten som de korta anställningarna skapar förstör den tvåpartsrelation som hela norska och svenska modellen bygger på, säger ombudsmannen Jonas Bals. Han har varit i kontakt med många svenskar som jobbar på sms-kontrakt.

– Varje gång du lämnar Norge så är det osäkert om du har jobb igen nästa vecka. Anställningsskyddet som finns i norsk lagstiftning avlägsnas helt. Ska du säga upp någon måste du ha saklig grund för det. Här behöver ingenting grundas.

Jonas Bals, specialist på social dumpning i Norge, är orolig över utvecklingen.

– Som att resa i en tids­maskin, säger han.

Få vågar prata öppet om de usla villkoren. Arbetskraft har blivit en vara som alla andra varor, enligt ombudsmannen.

– Det är allvarligt. Arbetare fråntas viktiga rättigheter och blir tysta. Konsekvensen är en växande rättslös och avtalslös sektor. Traditionellt har vi haft lägre organisationsgrad än i Sverige, men det har inte varit ett stort problem, för de oorganiserade har i allmänhet följt kollektivavtal och respekterat lagen. Så är inte längre fallet, säger Jona­s Bals.

Seriösa företag kommer ha svårt att överleva konkurrensen, tror han. Facket arbetar med frågan, men har inte lyckats komma åt de korta kontrakten. Bland sms-jobbarna i byggbranschen återfinns framför allt svenskar och polacker.

– Det här är en stor utmaning, ett moment 22 för fackföreningarna. Människor vågar ju inte organisera sig. Nu försöker vi oss på ett arrangemang där det blir svårare att använda inhyrning och bemanning som personalstrategi och där allmänheten kan ställa krav på alla nivåer i byggkedjan, så att företagen måste ha ett visst antal egna som utför jobben, berättar Jonas Bals.

Elinor Torp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer