Parterna avtalar om etableringsjobb

2022-12-05 13:57 Mattias Lahti Davidsson  
Med ökad arbetslöshet och ökad oro på arbetsmarknaden har fler än vanligt vänt sig till a-kassan. Foto: Jessica Gow/TT

Fler nyanlända och långtidsarbetslösa ska komma i arbete. Det är syftet med avtalet som parterna tecknade i dag. Men först måste regeringen ge sitt godkännande.

Svenskt Näringsliv, Unionen och LO har enats om ett avtal kring så kallade etableringsjobb. Arbetsgivare ska kunna anställa till en lägre kostnad, eftersom staten står för en del av lönen. Det är förstås i sig inget nytt. Men eftersom arbetsmarknadens parter själva utformat systemet ”innebär det större chans att fler får arbete genom etableringsjobben” skriver Unionens förbundsordförande Martin Linder i en kommentar. Facken ska få inflytande så att arbetstagare inte utsätts för utnyttjande.

Avtalet innebär mindre risk och lägre kostnader för företag att anställa långtidsarbetslösa på samma gång som den öppnar upp arbetsmarknaden för Sveriges långtidsarbetslösa, hoppas Mattias Dahl, vice VD i Svenskt Näringsliv.

– Överenskommelsen innebär att vi lägger en viktig och ny pusselbit i integrationspusslet, kommenterar han i ett pressmeddelande.

Även LO är avtalspart. För att uppgörelsen ska bli verklighet behöver LO:s 14 förbund godkänna avtalet.

Staten är ytterligare en aktör som har en viktig roll att spela för att systemet med etableringsjobb ska fungera. Arbetsmarknads- och integrationsminister Johan Pehrson säger i en kommentar att regeringen nu ska analysera avtalet närmare.

”Det handlar om juridiska frågor men också om finansieringen då staten ska bevilja statlig ersättning för arbete i etableringsjobb och parterna föreslår vissa justeringar av den förordning som redan har beslutats om”, enligt Johan Pehrson.

Det är två grupper som träffas av avtalet om etableringsjobb: nyanlända som varit i Sverige upp till tre år samt långtidsarbetslösa. Arbetstagaren som tar ett etableringsjobb erhåller en kombination av lön från arbetsgivaren och ersättning från staten. Den sammanlagda inkomsten ska motsvara kollektivavtalad lägstalön. Två år är den längsta tid som ett etableringsjobb kan pågå. Därefter är det tänkt att en tillsvidareanställning ”i normalfallet” ska ta vid.

Avtalet träder i kraft 1 januari 2023. Dock kan det inte tillämpas förrän regeringen har beslutat om ändringar i enlighet med parternas krav i förordningen (2022:807) om statlig ersättning för arbete i etableringsjobb. Läs förhandlingsprotokollet här.

Mattias Lahti Davidsson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen