Så löser parterna krisen efter domen

2015-06-12 06:45 Elisabet Örnerborg  

Arbetsgivaren vann i AD. Men segern ställde till det för både fack och arbetsgivare i byggbranschen. En ny modell är lösningen.

– Att utse skyddsombud på varje byggarbetsplats skulle innebära en alltför omfattande administration, säger Jonas Andé, Skanskas förhandlingschef.

Att utse skyddsombud på en industriarbetsplats eller i en gruva där verksamheten fortlöper år efter år är en sak. En helt annan att utse skyddsombud i en mobil verksamhet som byggbranschen med dess många små arbetsplatser.

– Historiskt sett hade vi hittat en lösning tillsammans med facken. Skyddsombud har utsetts i företaget på orten och flyttat runt. Det fungerade ända till Arbetsdomstolen i en tvist kom fram till att lösningen saknade stöd i lagen och eftersom inget avtal träffats så gäller lagen, säger Skanskas Jonas Andé.

Målet i Arbetsdomstolen gällde en snickare hos Värmdö Bygg som också var skydds­ombud. Snickaren trodde att hans uppdrag som skyddsombud följde med honom när han flyttade till ett nytt bygge. Men det gjorde det inte, avgjorde Arbetsdomstolen.

– Det var en seger för arbetsgivaren i domstolen, men inte i verkligheten. Domen fick negativa konsekvenser både för oss och för arbetsgivarna, säger Byggnads Ola Olsson.

Såväl Byggnads som bygg­företagen ville få en lösning på problemet.

– Tillsammans med Byggnads ville vi försöka hitta ett avtal som stämmer överens med det sätt att utse skyddsombud som vi historiskt har haft, säger Jonas Andé.

Den modell som han tillsammans med företrädare för Byggnads och Seko kommit fram till innebär att skyddsombuden tillhör en pool. Skyddsombuden ska hela tiden ha mandat för uppgiften. Men vem som är det aktivt på den aktuella arbetsplatsen bestäms i samverkan mellan facket och företaget. Förutom med Skanska har Byggnads träffat liknande avtal med bland andra NCC och Veidekke. På regional nivå har förbundet tecknat avtal med ­regionala företag.

– Vi har nu träffat avtal som anpassar lagens regler till branschen och Skanska, vi är jättenöjda, säger förhandlingschef Jonas Andé.

”Hammaren” har en nyckelroll

Så här bestäms skyddsombud i den nya modellen:

1. Byggnads utser en medlem till handläggare i medbestämmandegruppen på byggföretaget.

2. Den personen, som kallas för ”Hammaren”, ska överlägga med företaget inför varje flytt hur många skyddsombud det behövs på den nya arbetsplatsen.

3. Det är sedan ”Hammaren” som ställer skyddsombud vilande i poolen. ”Hammaren” aktiverar också skyddsombud, så att det är klart vem eller vilka som är skyddsombud på den nya arbetsplatsen.

4. Vilka de ”aktiverade” skyddsombuden är anslås sedan på arbetsplatsen.

Källa: Byggnads Ulf Kvarnström

 

 

 

Skyddsombudet förlorade i AD

Domen. Byggnads hade stämt Sveriges Byggindustrier och Värmdö Byggentreprenader AB för brott mot förtroendemannalagen, arbetsmiljölagen och kollektivavtalet. Den 19 december 2012 kom Arbetsdomstolens dom, 90/12. Rubriken på Lag & Avtals referat löd: ”Skyddsombud förlorade i AD: ’Domen får stora följder’”. Läs mer på www.lag-avtal.se

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer