Så ska mobbning på jobbet stoppas

2010-09-23 08:00 Elisabeth Vene  

Varje år trakasseras upp till 300 svenskar så kraftigt av chefer och kolleger att de till slut tar till den sista utvägen. De tar livet av sig.

<p>I trafiken är målet tydligt satt. Dödsfallen ska bort. Men för mobbning på jobbet finns ingen nollvision. Ändå upplever nio procent av Sveriges arbetstagare personlig förföljelse av chefer eller arbetskamrater, enligt Arbetsmiljöverket. </p> <p>Varje år blir 10 000-30 000 personer långtidssjukskrivna på grund av kränkningar, 100-300 begår självmord. Siffrorna är statistik från Arbetslivsdelegationen. </p> <p>Det saknas konkreta straffsanktioner i Sverige. Detta skapar frustration och vanmakt, anser Börje Eriksson på OMM, Organisation mot mobbning.</p> <p>Föreningen har funnits sedan 2007 och har 200 registrerade medlemmar. De skulle kunna vara många fler, med tanke på alla telefonsamtal som föreningen får. </p> <p>- Mobbning räknas som ett brott mot arbetsmiljölagen, inte mot mig som person. Den som utför handlingen borde bestraffas, säger Börje Eriksson.</p> <p>Försök att förändra har skett genom åren. Arbetarskyddsstyrelsens föreskrifter från 1993 ansågs framåtsyftande. Men inga anmälningar har gått vidare till juridisk prövning. Arbetsmiljöverket startade ett nytt föreskriftsarbete i början av 2000-talet, men det avvisades av Arbetslivsinstitutet och Svenskt Näringsliv. </p> <p>- Det är absurt. Arbetsmiljöverket beskriver att den ökade stressen skapar regressiva beteenden som att söka syndabockar. Med hårdare konkurrens borde övervakningen öka, precis som inom idrotten, säger Börje Eriksson.</p> <p>Föreningen är besviken på facket.</p> <p>- Vi måste lära av övriga Europa hur man konfronterar det här, hitta ett alternativt sätt. De fackliga representanterna är kollektivt valda och eftersom de företräder kollektivet hamnar de i lojalitetskonflikt, både med arbetsgivaren och med andra kolleger. Situationen blir orimlig och skadar fackets trovärdighet. </p> <p>Börje Eriksson ser en förebild i Norge.</p> <p>- Där är den grundläggande idén att ju mer vi får folk att diskutera och prata om mobbning, desto bättre. I Sverige tystar vi ner.</p> <p>

11 tecken på att du ska byta jobb

1 Du blir inte kallad till möten, som du borde ha varit på.

2 Du får inte information.

3 Du blir inte bjuden på sociala begivenheter, som du sedan hör talas om i korridorsnacket.

4 Du blir behandlad respektlöst och ovänligt.

5 Ingen lyssnar på dig.

6 Chefen är orättvis och visar dig sitt ogillande.

7 Du får ingen respons av chefen.

7 Du blir ständigt kritiserad.

9 Du blir utsatt för skvaller och lögner.

10 Man kommer ihåg dina misstag.

11 Andra tar åt sig äran av ditt arbete.

”Vi har en hyfsad metod”

Ska jag gå till facket om jag är mobbad?

– Absolut, säger Lena Danås, ombudsman på Fackförbundet ST.

Lena Danås har jobbat med arbetsmiljöfrågor i över tjugo år och tycker att förbundet har en hyfsat fungerande metod, där grund­idén är att göra boskillnad mellan offer och förövare.

– Det är viktigt att den som är drabbad får hjälp av en person som inte är i den omedelbara närheten.

Lena Danås är överens med föreningen om att Arbetsmiljöverkets föreskrifter är ett tunt litet häfte.

– Det är inget bra instrument att jobba med, eftersom det inte ger några sanktionsmöjligheter. Vi borde prata om vad det ska kosta att mobba på arbetsplatsen och hur man förbjuder det.

Elisabeth Vene

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer