Så vill de stoppa Löfvens löften

2014-09-24 23:00 Anna de Lima Fagerlind  

Arbetsgivarorganisationerna är överens: undantagsregeln från Las får inte tas bort.Här är deras strategier för att se till att Löfvens vallöfte aldrig blir verklighet.

Strax före valet meddelade Socialdemokraterna att de vill slopa undantagsregeln i lagen om anställningsskydd (Las), som gör det möjligt för mindre företag att undanta två personer från turordningsreglerna vid uppsägningar. Ett vallöfte som inte föll i god jord hos arbetsgivarorganisationerna.

– Tvåpersonsundantaget gör att företag vågar anställa, de vet att vid en neddragning kan de säkra i alla fall en del av kompetensen, säger Almegas vd Jonas Milton.

Men trots regeringsskiftet har arbetsgivarna inte gett upp frågan. Visita, Almega och paraplyorganisationen Svenskt Näringsliv kommer att försöka stoppa förändringen, innan den har skett.

– Det handlar om att se till att de inte lägger förslaget. Vi kan inte acceptera att den flexibiliteten försvinner, säger Jonas Milton.

Arbetsgivarorganisationer­na vill också rädda den allmänna visstiden, en anställningsform som Vänsterpartiet och många fackförbund vill avskaffa.

Socialdemokraterna har vacklat i frågan. Inför valet körde partiet en mjukare linje, med krav på begränsningar av möjligheten att stapla visstidsanställningar på varandra. En anställd ska kunna vara visstidsanställd i maximalt två år under en femårsperiod, och anställningsformen allmän visstid ”ska ses över”, enligt valmanifestet.

– Socialdemokraterna skriver också att man vill förhindra missbruk av visstid, det är lite luddigare. Men även en begränsning är ju en allvarlig inskränkning av arbetsrätten, som vi tycker går i fel riktning, säger Patrik Karlsson, arbetsrättsexpert på Svenskt Näringsliv.

Arbetsgivarorganisationerna satsar nu på att stoppa alla förslag på ändringar i lagen.

– Vi kommer oförtrutet driva den här frågan, och kommunicera vikten av att allmän visstid inte förändras, säger Pontus Sjöstrand, förhandlingschef på Visita.

Rätt till heltid är också ett vallöfte som arbetsgivarorganisationerna inte vill ska förverkligas. Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) vill inte uttala sig i frågan förrän det finns ett konkret förslag på lagändring. Men Svenskt Näringsliv oroar sig för att heltidskravet kan komma att beröra fler branscher.

– Det är inte förenligt med många verksamheters behov, att bara ha heltidsanställda. Många branscher har olika belastning över en dag, till exempel restauranger som behöver mer folk på lunchen, säger Patrik Karlsson.

För att stoppa förslagen jobbar arbetsgivarna på flera sätt. Almega vill visa på vilka konsekvenser ändringarna skulle få för företagen, med hjälp av debattartiklar och sociala medier.

Svenskt Näringsliv jobbar på lång sikt med att föra fram budskapet ”det ska vara lätt att anställa”. På kort sikt försöker arbetsgivarorganisationen också presentera alternativa vägar till att nå de mål regeringen har satt upp.

– Vi för kontinuerligt diskussioner med alla berörda politiker. Men vi kommer att få en hel del att göra för att vinna de striderna, det är helt uppenbart, säger Patrik Karlsson.

Arbetsgivarorganisationernas metoder att stoppa förändringar i arbetsrätten

* Debattartiklar. En metod för att påverka både allmänheten och politikerna.

* Sociala medier. Twitter och bloggar har sedan några år tillbaka blivit ett viktigt verktyg för att nå ut med sitt budskap.

* Politiska kontakter. Arbetsgivarorganisationerna för diskussioner direkt med de berörda politikerna.

* Remissvar. Att vara remissinstans är ett sätt för arbetsgivarorganisationerna att visa vilken effekt förslagen skulle kunna få.

* Medlemsföretag. Enskilda medlemmar hos organisationerna går själva ut och tar ställning i frågorna.

Källa: Svenskt Näringsliv, Almega, Visita.

Anna de Lima Fagerlind

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer