SI: Låt all invandrad arbetskraft omfattas

2021-03-10 11:00 Mattias Croneborg  
Ulrika Lindstrand, förbundsordförande i Sveriges Ingenjörer.

KOLLEKTIVAVTAL. Sveriges Ingenjörer vill att samtliga arbetskraftsmigranter på svensk arbetsmarknad ska omfattas av kollektivavtal. Detta för att säkerställa nivån för migranternas löner och försäkringar.

Under 2019 beviljade Migrationsverket totalt 21 950 arbetstillstånd från tredje land, av dessa var 6 780 personer inom ingenjörs- och datayrken, varav merparten kom från Indien.

Fackförbundet Sveriges Ingenjörer har granskat systemet och presenterat resultatet i en rapport. Förbundet ser en stor risk att människor utnyttjas och att konkurrensen snedvrids på den svenska arbetsmarknaden.

– Vår rapport visar på stora brister i kontrollen av den enskilde arbetsmigrantens villkor. I förlängningen innebär det att arbetsgivare utan större risk kan ge dem sämre villkor och lägre löner än de som råder på svensk arbetsmarknad, kommenterar Ulrika Lindstrand, förbundsordförande för Sveriges Ingenjörer, i ett pressmeddelande i samband med att rapporten släpptes.

Dagens system går ut på att Migrationsverket har ett certifieringssystem för att hantera arbetstillstånd. Certifierade arbetsgivare garanteras en snabbare handläggningstid än övriga arbetsgivare. För kompletta förstagångsansökningar är skillnaden tio dagar jämfört med fem månader.

Läs mer: ”Invandringen av stor betydelse för svenskt välstånd”

Regelverket anger vidare att arbetskraftsmigranter ska garanteras villkor som håller samma nivå som svenska kollektivavtal eller praxis i branschen.

Bland de högkvalificerade arbetskraftsmigranter som kommer till Sverige varje år från tredje land står ingenjörs- och datayrken för den huvudsakliga delen. Men bland högkvalificerade arbetsinvandrare är 74 procent anställda i tredje land och har också de flesta av sina försäkringar tecknade där, inklusive sjukförsäkring och pensionsförsäkring, enligt förbundet.

– Idag finns det ingen aktör och ingen mekanism i systemet som verifierar att arbetskraftsmigranten har rätt villkor. Vi är kritiska till systemets bristande tillsyn, som gör det lätt för arbetsgivare att bryta mot regelverket utan påföljder. Istället är det arbetskraftsmigranten som straffas genom att utvisas när det är arbetsgivaren som har gjort fel. Det vill vi ändra på, säger Ulrika Lindstrand.

Läs mer: Justitieministern KU-anmäls för kompetensutvisningar

Förbundet konstaterar i rapporten att Migrationsverkets certifieringssystem ger snabbare hantering av arbetstillstånd men att det i praktiken saknas kontroll- och tillsynsfunktion för att garantera enskildas arbetsvillkor och försäkringar. Förbundet anser att systemet har lett till en avreglerad marknad för hantering av arbetstillstånd som är sanktionerad av Migrationsverket.

Därför vill förbundet avskaffa Migrationsverkets certifieringssystem som man anser inte bygger på likabehandling utan prioriterar vissa arbetsgivare framför andra. Istället vill man ha en garanti på max 90 dagars handläggningstid för kompletta ansökningar, oavsett vilken arbetsgivare det gäller.

Läs mer: Advokat: Migrationsverkets agerande var ohederligt

Ett tredje förslag är att bindande anställningsavtal ska bli obligatoriskt i varje arbetstillståndsansökan, istället för dagens anställningserbjudande som ej är bindande för arbetsgivaren. Förbundet argumenterar för att detta skulle skapa ett starkare rättsligt skydd för migranten, att dess lön och övriga villkor blir uppfyllda.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Mattias Croneborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer