Sjuk tekniker fick tillbaka sitt arbete

2011-04-20 23:00 Ann Norrby  

Teknikern gick tillbaka till jobbet gång på gång, men blev hemskickad. Sista gången med ett varsel om uppsägning. Arbetsgivaren tyckte att han var för sjuk för att jobba.

<p>Teknikern började på Svensk Bilprovning 1987. Han fick problem med bland annat andningen 2004 och var därför sjukskriven helt eller delvis fram till våren 2009. Då ansåg Försäkringskassan att han var så pass frisk att han borde kunna arbeta igen.</p> <p>Men när han kom till arbetet i början av maj fick han välja på att ta tjänstledigt, säga upp sig själv och bli uppsagd. Han valde tjänstledigheten och kom tillbaka till jobbet igen i början av september. Då fick han välja på att säga upp sig själv eller bli uppsagd. Teknikern ville inget av detta, han ville arbeta. Men han blev uppsagd och avstängd från arbetet.</p> <p>Förbundsjuristen Elisabet Ohlsson på Unionen var teknikerns ombud i Arbetsdomstolen. Domstolen ansåg att Bilprovningen inte haft rätt att säga upp honom. Läkarintygen var motstridiga och teknikern borde åtminstone ha fått pröva att jobba. Hans arbetsförmåga blev helt enkelt inte prövad i praktiken.</p> <p>Unionen hade begärt sammanlagt 170 000 kronor i allmänt skadestånd för att han sagts upp och stängts av. Men Arbetsdomstolen dömde bara ut 35 000 kronor i allmänt skadestånd. Anledningen var att teknikern inför Försäkringskassan hävdat att han hade rätt till ersättning därifrån därför att han inte hade arbetsförmåga.</p> <p>- Det var olyckligt att man blandade ihop de två olika processerna. Teknikern hade varit tydlig mot arbetsgivaren med att han ville försöka jobba. Han borde inte ha straffats för att han, i den svåra situation som uppstod när han inte fick jobba och vägrades lön, drev dubbla processer, säger Elisabet Ohlsson.</p> <p>Teknikern fick tillbaka sitt jobb, men gick inte tillbaka, utan förlikades med arbetsgivaren.</p> <p>- Han fick den upprättelse han önskat, säger Elisabet Ohlsson.</p>

Ann Norrby

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer