Svårt för arbetsgivare i Europa att kräva vaccinering

2021-02-03 09:00 Kamilla Kvarntorp  
CORONAPANDEMIN. Advokatbyrån Baker McKenzis arbetsrättsliga grupp som leds av Sten Bauer får dagligen frågor som handlar om vilka krav arbetsgivaren kan ställa.

I slutet av december förra året blev det klart att många länder, däribland Sverige, ska vaccinera sin befolkning mot covid-19. Sedan dess får advokatbyrån Baker McKenzie dagligen frågor som handlar om vilka krav arbetsgivaren kan ställa.

Frågorna handlar om det om det går att kräva att medarbetarna vaccinerar sig, om arbetsplatsen kan stängas för dem som inte är vaccinerade och om arbetsgivaren kan kräva bevis på att medarbetare har vaccinerat sig.

Svaret är oftast nej. Enligt den europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna och god sed på arbetsmarknaden kan arbetsgivare i Europa i normalfallet inte kräva att medarbetare vaccinerar sig.

Men det går att uppmuntra och ställa krav på att vissa anställda vaccinerar sig – de som innebär en hög risk för sina kunder, patienter eller andra medarbetare om de insjuknar i covid-19.

Läs mer: Kan arbetsgivaren kräva att jag vaccinerar mig?

– I Sverige kan man tänka sig krav på vaccinering för personal som arbetar med hjärtoperationer för patienttryggheten, säger Sten Bauer, advokat och ansvarig för arbetsrättsgruppen på byrån.

Men det är inte saklig grund för uppsägning eller avsked om medarbetaren inte vaccinerar sig – då får personen tillfälligt jobba med något annat eller använda skyddsutrustning.

I bland annat USA kan arbetsgivaren däremot kräva att anställda vaccinerar sig, annars riskerar de jobbet.

– Arbetsgivaren kan säga att de vill ha en covidsäker arbetsplats och att alla därför måste vaccinera sig. Den som inte är beredd att vaccinera sig får lämna företaget, säger Sten Bauer.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev

Kamilla Kvarntorp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer