Svensk Handels förhandlingschef går över till Teknikföretagen

2020-09-17 00:00 Lena Gunnars  
Anna Nordin lämnar Svensk Handel och går till Teknikföretagen. Foto: Anders Wiklund/TT

Chefskarusell. Anna Nordin har lämnat posten som förhandlingschef för Svensk Handel. Efter mindre än ett år blir hon arbetsrättschef för Teknikföretagen.

Anna Nordin tillträdde sin tjänst som förhandlingschef på Svensk Handel den 1 november förra året. Då såg hon fram emot den stundande avtalsrörelsen ”som kommer att vara viktig för många hårt konkurrens­utsatta handelsföretag”, menade hon.

Men efter mindre än ett år lämnade Anna Nordin nyligen arbets­givar­organisationen för en annan arbets­givarorganisation, Teknikföretagen, där hon tidigare har arbetat som processförare och förhandlare.

– Jag ska som arbetsrättschef på Teknikföretagen leda arbetet på förhandlingsavdelningen och även ha en aktiv roll i kollektivavtalsförhandlingarna, skriver Anna Nordin i ett mejl till Lag & Avtal.

Innan Anna Nordin fick tjänsten på Svensk Handel hade hon bland annat en bakgrund från Livsmedelsföretagen, där hon var förhandlingschef, och från bolaget Bravida.

Anna Nordin efterträds av Ola Axel­s­son, som kommer att leda Svensk Handels förhandlingar i årets stora avtalsrörelse. Han kom till Svensk Handel år 2015 och har arbetat som förhandlare, regionchef och senast som avtalsansvarig.

– Jag ser fram emot att ta mig an detta viktiga uppdrag. Handeln genom­går en stor strukturomvandling, och det ställer nya krav på handelns kollektivavtal. Coronakrisen har accele­rerat den utvecklingen och samtidigt drabbat verksamheter hårt. Närmast väntar en avtalsrörelse som kommer att bli avgörande för många svårt pressade handelsföretag, säger Ola Axelsson, i ett uttalande.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna