Svenskt Näringslivs vice vd om kvinnors låga löner

2015-05-12 14:25 Elisabet Örnerborg  
Christer Ågren. Foto: JONAS EKSTRÖMER / TT

I höst drar nästa stora avtalsrörelse i gång. De kvinnodominerade LO-förbunden var redan efter förra avtalsrörelsen besvikna på att de inte fick någon löneutjämning att tala om i förhållande till de mansdominerade förbundens löner. Lönegapet mellan könen är fortfarande lika stort.

Hur ska kvinnor i låglöneyrken få mer i avtalsrörelsen, Christer Ågren?

– Vi tror inte att vi ska höja låglöneyrkena mer än vi redan gjort. Det skulle bara göra det svårare att komma in på arbetsmarknaden. Vi har en flyktinginvandring nu. 100 000 flyktingar per år som ofta saknar högre utbildning kommer till landet med lägst antal entréjobb. Hur fan ska vi få in dem i arbete? Att då höja låglöneyrkena fungerar inte.

Har du några tips då på vad de lågavlönade kvinnorna ska göra?

– Bästa sättet är att omvandla förmånerna som kvinnorna i offentlig sektor har till lön. Offentlig sektor har sex-sju fler semesterdagar och ofta kortare arbetstid. Att ha kortare arbetstid, sex timmar per dag och betala för heltid, det är att lägga resurser på annat än lön. I offentlig sektor är förmånerna fler och jobben tryggare. Risken att bli uppsagd är tjugo gånger större i privat sektor.

Men det finns lågavlönade kvinnor i privat sektor också?

– Ja, men jobben i sig är rätt värderade, de lågavlönade kvinnorna befinner sig i rätt värderade arbeten.

Hur ska lönegapet kunna minska då?

– Arbetsmarknaden måste bli mindre könsseg­regerad. Det säger ju också Veli-Pekka Säikkälä på IF Metall.

Avtalen genusanalyseras

Medlingsinstitutet har fått i uppdrag att analysera de centrala kollektivavtalens konstruktion utifrån ett jämställdhetsperspektiv. Utifrån sin analys ska institutet sedan initiera en diskussion i syfte att främja parternas arbete med att minska genusrelaterade löneskillnader.

Uppdraget ska redovisas den 30 september 2015, strax före upptakten till nästa stora avtalsrörelse. Kommunals avtalssek­reterare Lenita Granlund är nöjd: ”Äntligen lyfts jämställdhetsfrågan upp på Medlingsinstitutets dagordning.”

Kvinnodominerade förbund har ingen möjlighet att ta ut mer än andra så länge MI vägrar bidra till uppgörelser utöver normen, påpekade hon efter förra avtalsrörelsen.

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer