Sveriges Byggindustrier: ”De har gjort ett val”

2014-05-27 07:00 Elinor Torp  

Mattias Landgren, chefsjurist på fackförbundet Byggnads, om sms-kontrakt:

- Det är ju modern slavdrift som jag trodde att vi hade avskaffat för länge sen. Dagavlöning! Uppenbarligen förekommer det i vårt grannland. Jag är chockad, måste ringa den norska ombudsmannen på en gång. Norge har ju kommit långt i arbetet med social dumpning. Jag kan inte tänka mig att det här är i överensstämmelse med norsk arbetsrätt.

- Samtidigt, bara för att man lagstiftar blir man inte av med problemet. Att en stor drake är involverad i det här förvånar mig inte. I Sverige har vi sett att byggbolagen plockar in underentreprenörer som är ytterst oseriösa. Det var därför vi drev huvudentreprenörsansvaret i avtalsrörelsen. De stora arbetsgivarna vet antagligen mycket väl vad som försiggår neråt i kedjorna, men vill svära sig fria från ansvar. Finns sms-anställningar i Norge så finns de i Sverige, det är jag övertygad om.

Är sms-anställningar otillåtna enligt byggavtalet?

- Nej, i väg- och banavtalet är de tillåtna. Många uppstaplade visstidsanställningar har diskuterats. Det finns områden som behöver ha kortvariga tjänster. Flaggvakter är ett exempel. I byggavtalet är grundförutsättningen att man är tillsvidareanställd, men säsongsanställning är möjligt. Om arbetsgivare använder korta visstidsanställningar systematiskt under lång tid kommer intressen att vilja förändra det. Jag utgår ifrån att både norska och svenska fackföreningar bevakar så att ingen skadas i de här processerna, att det sker av fri vilja och att det med någon typ av rimlig avvägning tas hänsyn till anställningstrygghet, anställningsskydd och säkerhetsfrågor. Men det kan man ju inte vara helt säker på.

Elinor Torp

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer