Tidningen

TCO och LO kan byta fot om SD

För att få bästa utfall i påverkansarbetet behöver vi träffa representanter, oavsett partitillhörighet, där vi bedömer att det är relevant för den specifika frågan, uppger Unionens ordförande Martin Linder till Arbetsvärlden. Foto: Jessica Gow/TT
Till Arbetet säger förste vice ordförande Therese Guovelin att LO kommer att fortsätta att påverka regeringen i organisationens prioriterade frågor. Hon stänger inte dörren för att det kan innebära ”mer dialog med SD när det står klart vilka som sitter i regeringen”.

POLITIK. TCO och LO överväger om hållningen till Sverigedemokraterna eventuellt bör förändras i ljuset av valutgången. Men i båda organisationerna är man tydlig med att det inte är en förändring av värderingar. I sakfrågorna kommer de båda fackliga organisationerna stå fast.

Publicerad

TCO kan komma att upphäva sin skriftliga policy om Sverigedemokraterna. Det rapporterade Arbetsvärlden förra veckan. Det är Unionen som väckt frågan och enligt presschef José Gutierrez kommer TCO:s styrelse att behandla frågan någon gång under hösten, allra tidigast i början av oktober.

Prenumerera på Lag & Avtal Digital


Tillgång till alla låsta artiklar, våra premiumnyhetsbrev,
e-tidningen på webben eller i appen. Ett år för 7 995 kr (ex moms).
Förnyas automatiskt. Avsluta enkelt.


Fortsätt →