”Teknikutvecklingen inom handeln ska bli spännande”

2016-04-27 23:00 Lena Gunnars  
”I förhandlingar ska man vara konstruktiv för att hitta lösningar, utan att glömma vem man före­träder”, säger Tomas Undin. Foto: Eva Lindblad

Anställningsintervjun. Tomas Undin, biträdande förhandlingschef på Teknikföretagen, byter jobb. Han jobbar från och med den 1 juni som förhandlingschef och avdelningschef på Svensk Handel.

Du har varit på Teknikföretagen sedan 2001, hur känns det att lämna efter så många år?

– Det är blandade känslor. Jag har totalt jobbat i mer än 25 år med industrin. I början med ett av medlemsföretagen och sedan började jag på Teknikföretagen. Det känns på sitt sätt lite sådär att lämna. Samtidigt är handeln en jättekul bransch.

Vad kommer du att sakna mest?

– Det är, som alltid, de enskilda människorna. Under 15 år hinner du bygga upp nära kontakter med ett väldigt stort antal personer, också ute hos medlemsföretagen. Men jag försvinner inte till andra sidan jordklotet.

Vad ser du som din största uppgift som ny förhandlingschef på Svensk Handel?

– Jag får vara lite ödmjuk nu när jag börjar på ett nytt ställe. Jag kan branschen lite för ytligt för att jag ska kunna ha någon bestämd uppfattning där. Men jag noterar att det är en väldigt spännande teknikutveckling inom handeln, som det ska bli kul att studera på närmare håll.

Vad tänker du om att Handels anser sig ha satt ett ”andra märke” för de lågavlönade?

– Jag vet inte exakt vad Handels har sagt. Jag passar gärna på den frågan innan jag har tillträtt. Jag vill inte ge mig in i någon diskussion och debatt redan nu.

Hur kommer medlemsföretagen i Svensk Handel att märka att det är du och inte Mattias Dahl som sitter vid förhandlingsbordet?

– Skillnader mellan mig och Mattias Dahl vill jag inte gärna uttala mig om. Men 15 år på Teknikföretagen har lärt mig att man är en del av det som ska vara en effektiv tvistelösningsmekanism på arbetsmarknadens område. Det ligger som en del i svenska modellen att parterna hanterar sin tvistelösning. Sedan är det så att i alla långa förhandlingsrelationer så träffar man samma motpart väldigt många gånger. Motparten förväntar sig att jag kommer med konsekventa bedömningar. I själva förhandlingssituationen handlar det om att vara konstruktiv för att hitta lösningar, utan att någonsin glömma vem det är jag företräder.

Vi hörs när nästa avtalsrörelse börjar.

– Ja, det är inte alltför långt till dess.

Karriär

1991

Blev personalchef på Atlas Copco.

2001

Blev regionchef hos Teknikföretagen för Mellansverige.

2008

Blev biträdande förhandlingschef på Teknik­företagen.

2016

Blir förhandlingschef på Svensk Handel.

Lena Gunnars

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Tidningen