Tingsrätten i Göteborg: Bättre utbilda domarna

2018-09-20 00:00 Mikael Kindbom  
Jennie Melbin.

Utbildning. Jennie Melbin, chefsrådman på avdelning 4 på Göteborgs tingsrätt, ser stora fördelar med att låta en avdelning på en tingsrätt ta hand om arbetsrätten. Men det krävs fortbildning och träning.

– Man blir ju bra på arbetsrätten ju mer man jobbar med det. Men vi ordnar också utbildningar för våra anställda. Nu ska vi ha en om den nya före­tags­hemlighetslagen i höst. Jag är mån om att domarna på min avdelning håller hög kompetens. Domstolsakademin har också kurser i arbetsrätt. Tyvärr blir de inställda ibland på grund av lågt intresse. Ibland har vi bett dem hålla kurser för oss och så har vi bjudit in andra domstolar.

Hur är kvaliteten på era domar?

–Min uppfattning är att kvaliteten på våra domar är god. Vi blir ju specialister på rättsområdet när måltypen samlas på vår avdelning.

Vad tycker du om att låta några domstolar ansvara för arbets­rätten?

– Det är jag tveksam till. Det blir ju en fördyring för den enskilde arbetstagaren som kanske inte har de resurserna som krävs för att resa till en annan ort. Det känns inte som en rättvis balans. Då är det bättre att hitta sätt att öka kompetensen hos domarna. Det vore bra om fler anmälde sig till de kurser i arbetsrätt som Domstolsakademien arrangerar.

Mikael Kindbom

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna