Tornväktarnas anställning upp i domstolen

2020-01-30 00:00 Enikö Arnell-Szurkos  
Väktare blåser i sin koppar­lur åt alla fyra väder­streck för att signa­lera att allt är lugnt i staden. På bilden Roland Borg. Foto: Jörgen Appelgren

Ystads tornväktare har tystnat. Arbetsmiljön är för farlig i kyrktornet, där de har blåst i sina horn varje kväll sedan 1700-talet. Tornväktarnas anställningsform blir en fråga för Arbetsdomstolen.

Den 18 december beslöt kulturnämnden i Ystad att tornväktarna ska ta paus från arbetet i Mariakyrkans klocktorn på obestämd tid. Arbetsmiljölagstiftningen har hunnit ikapp det traditionella uppdraget, enligt Stefan Ahlbäck, biträdande förvaltningschef och kulturchef i Ystad.

– I oktober gjorde man en skyddsrond. Utifrån det ser vi att vi behöver göra en utredning kring hur vi kan göra arbetsmiljön säkrare.

Arbetet utförs högst upp i ett gammalt kyrktorn där tornväktarna arbetar ensamma sent på kvällen.

– Det är smala trappor och man skulle kunna trilla. Det finns för många risker, helt enkelt.

Hur väktarfrågan ska lösas ska utredas. Anpassningsarbetet kompliceras av att arbetsplatsen finns i en K-märkt kyrkobyggnad som ägs av Svenska kyrkan. I utredningen är därför även församlingen och läns­styrelsen inblandad.

– Målsättningen är att vi ska återgå till vår gamla tradition, säger Stefan Ahlbäck.

Frågan rör tre personer som är timanställda, enligt Ystads kommun. Men på kulturförvaltningens driftssektion, där de arbetar, hävdar man tillsammans med fackförbundet Syndikalisterna att de borde räknas som tillsvidareanställda. Driftsenheten har nu med hjälp av fackförbundet stämt Ystads kommun inför Arbetsdomstolen vad gäller ena tornväktarens anställningsform.

Enligt Stefan Ahlbäck är tornväktarna schemalagda fram till januari och kommer få betalt för den tiden. Efter det kommer de inte schemaläggas längre.

– Om de hade varit tillsvidareanställda, så hade deras anställning fått upphöra då, säger han.

Utredningen väntas bli klar sommaren 2020.

Enikö Arnell-Szurkos

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer