"Vi betalade ut lön, fastän personalen varit hemma och sovit"

2010-12-12 23:00  

Vårdföretaget varslades om stridsåtgärder när det ville säga upp en person som vid upprepade tillfällen åkt hem och sovit under sina nattpass inom hemtjänsten.

En annan anställd hade varit hemma från jobbet under en lång period. </p> <p>Syndikalisterna ska också ha varit upprörda över att inte ha blivit kallade till förhandling i samband med uppsägningar på grund av arbetsbrist, trots att arbetsgivaren hade förhandlat med Kommunal. Företaget utsattes för blockader och demonstration på Sergels torg i Stockholm där plakat med företagarens namn hängdes ut. </p> <p>- Vi betalade till slut ut lön till en av de här personerna. Fast personalen hade varit hemma och sovit. Vi ansåg inte att vi kunde bevisa annat, säger företagaren, som vill vara anonym.</p>

 

---

Lag & Avtal granskar

Varumärkesbränning och offensiva blockader. Syndikalisternas tuffa konfliktågärder skrämmer företagen att betala stora skadestånd.

"Deras metoder liknar maffians" säger Berns vd.

Läs hela specialen i Lag & Avtals senaste nummer! Prenumerera på tidningen

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer