Journalistförbundet drar tillbaka stämning mot Mitt i

2019-06-14 14:12 Tiina Demargne  
Katarina Dahlskog, arbetsrättsjurist vid Journalistförbundet. Foto: Jörgen Appelgren

Journalistförbundet återkallar stämningsansökan mot Lokaltidningen Mitt i för brott mot mbl, eftersom en överenskommelse har träffats mellan parterna.

Som Lag & Avtal tidigare berättat begärde Journalistklubben på Lokaltidningen Mitt i Stockholm i slutet av november 2018 som att få se budgeten för nästkommande år. Arbetsgivaren nekade journalistklubbens begäran med motiveringen att budgeten inte var klar och inte heller godkänd av bolagets styrelse. Ett par veckor senare godkändes budgeten av bolagsstyrelsen utan förhandling med journalistklubben

Den 24 maj i år meddelade Journalistförbundet att både lokal och central förhandling om skadestånd för mbl-brott hade avlutats i oenighet. Därför stämde förbundet Lokaltidningen Mitt i Stockholm i Arbetsdomstolen.

Läs mer: Kyrkomusiker tvingades leda barnkör

Fack och arbetsgivare är nu överens om hanteringen av budgetförhandlingar framåt.

– Det är positivt att vi och motparten gemensamt har hittat en lösning och att det finns förutsättningar för en bra samverkan mellan journalistklubben och företaget framåt, säger Journalistförbundets förbundsjurist Katarina Dahlskog, i ett pressmeddelande.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna