Arbetsdomstolen

Journalistförbundet drar tillbaka stämning mot Mitt i

Katarina Dahlskog, arbetsrättsjurist vid Journalistförbundet. Foto: Jörgen Appelgren

Journalistförbundet återkallar stämningsansökan mot Lokaltidningen Mitt i för brott mot mbl, eftersom en överenskommelse har träffats mellan parterna.

Publicerad

Som Lag & Avtal tidigare berättat begärde Journalistklubben på Lokaltidningen Mitt i Stockholm i slutet av november 2018 som att få se budgeten för nästkommande år. Arbetsgivaren nekade journalistklubbens begäran med motiveringen att budgeten inte var klar och inte heller godkänd av bolagets styrelse. Ett par veckor senare godkändes budgeten av bolagsstyrelsen utan förhandling med journalistklubben

Den 24 maj i år meddelade Journalistförbundet att både lokal och central förhandling om skadestånd för mbl-brott hade avlutats i oenighet. Därför stämde förbundet Lokaltidningen Mitt i Stockholm i Arbetsdomstolen.

Fack och arbetsgivare är nu överens om hanteringen av budgetförhandlingar framåt.

– Det är positivt att vi och motparten gemensamt har hittat en lösning och att det finns förutsättningar för en bra samverkan mellan journalistklubben och företaget framåt, säger Journalistförbundets förbundsjurist Katarina Dahlskog, i ett pressmeddelande.