Arbetsdomstolen

Målet om Babblarna: Överläggningar pågår i AD

Babblarna är animerade tv-figurer som är mycket populära bland de yngre barnen. Illustratören Ola Schubert anser att han blivit berövad upphovsrätten på sina figurer.

Vem har upphovsrätten till barnfigurerna Babblarna - bolaget eller animatören Ola Schubert? Det prövas i Arbetsdomstolen.

Publicerad

(Uppdaterad) Som Lag & Avtal tidigare berättat stämde Hatten Education tillsammans med Medieföretagen Unionen och Ola Schubert inför Arbetsdomstolen.

De ville få fastställt att bolaget äger förfoganderätten till de alster, illustrationer och animationer, Ola Schubert skapat under sin uppdragstid och sin anställningstid.

Ola Schubert var först konsult och sedan från 2014 fram till och med december 2017 anställd i bolaget. Ola Schubert anser att han har upphovsrätten till de illustrationer som han har skapat för varumärket Babblarna. Unionen för inte Ola Schuberts talan.

Rättegången i Arbetsdomstolen, som avslutades i dag, har pågått i fyra dagar. Just nu pågår överläggningar. Ett preliminärt datum för när domen ska meddelar är den 11 december.