Arbetsdomstolen

Saneringsföretag stäms på 700 000 kronor

Enligt Sekos stämningsansökan har klotter- och saneringsföretaget inte betalat ut rätt lön, ob-ersättning eller rätt semesterersättning till två medarbetare. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX / TT

Seko, Service- och kommunikationsfacket, stämmer företaget Remove klotter och skadesanering i Norrland AB och arbetsgivarorganisationen Almega i Arbetsdomstolen, AD, för brott mot avtalade löner.

Publicerad

Enligt Seko har företaget utifrån kollektivavtalet inte betalat ut rätt lön, inte betalat ob-ersättning och inte heller betalat ut rätt semesterersättning för två medarbetare. En medarbetare har enligt Seko fått sammantaget drygt 200 000 för lite i lön och ersättningar och den andra har fått cirka 260 000 kronor för lite. Detta ska ha skett under åren 2016-2018.

Seko kräver också bolaget på ett allmänt skadestånd på 50 000 vardera till medarbetarna.

Enligt Seko har bolaget heller inte kommit till förhandling. Därför yrkar förbundet även på allmänt skadestånd för brott mot medbestämmandelagen på 50 000 till förbundet, utöver de 100 000 kronor som förbundet kräver för i allmänt skadestånd för brott mot kollektivavtalet.

Sammantaget rör det sig om krav på bolaget på drygt 700 000 kronor.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev