Avtalsrörelsen: Sekos strejkvarsel kvar trots AD:s beslut

2016-04-21 15:22 Elisabet Örnerborg  

Sekos uppskjutna strejk träder i kraft i morgon fredag klockan 11.00 om inte förbundet och Almega kommer överens innan dess.

Seko varslade om strejk sedan motparten Almega IT & Telekombolagen sagt nej till Sekos krav på individgaranti, att räkna restid som arbetstid och flexpension.

Medlarna Christina Nygårdh tidigare förhandlingschef för Sveriges Ingenjörer och Katarina Novák, tidigare vd för Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet har två gånger vädjat till Seko att flytta fram varslet. Senaste gången till efter att Arbetsdomstolen fattat beslut om Sveriges Ingenjörers och Unionens varslade strejk för flexpension strider mot fredsplikten eller inte. Domstolen har nu beslutat att det skulle vara ett brott mot fredsplikten att strejka för flexpension.

Men dagens domstolsbeslut påverkar inte Sekos strejkvarsel, skriver förbundet på sin hemsida. Seko kommer få ett medlarbud under eftermiddagen som ska besvaras under kvällen. Om ingen uppgörelse finns före klockan 11.00 imorgon, fredag, bryter strejken ut.

 

Läs också:

Läs mer: Avtalsrörelsen: Arbetsgivarseger i AD - fredsplikt råder

Läs mer: Seko varslar om strejk

 

Elisabet Örnerborg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna

Tidningen