Lenita Granlund avgår som avtalssekreterare

2020-02-05 17:32 Tiina Demargne  
Lenita Granlund, avtalssekreterare Kommunal. Foto: Susanna Persson Öste /TT

Kommunals avtalssekreterare Lenita Granlund avgår efter tio år på posten vid förbundsmötet i maj. – Jag har inte orken och energin att satsa 200 procent hela tiden som avtalssekreterare. Men jag fortsätter gärna i en annan roll i förbundet under avtalsrörelsen, säger hon, till Kommunalarbetaren.

Lenita Granlund har varit sjuk under stora delar av 2019. I ett halvår har hon kämpat med lunginflammation som hon ännu inte är frisk ifrån, skriver tidningen:

– Jag är ändå jättetaggad i den här avtalsrörelsen. Men man kan väl anta att det inte blir några långa avtal, och att vi i höst får börja om med förberedelser inför nya förhandlingar nästa år. Jag känner att jag inte har ork och energi att ladda om.

Läs mer: ”Märket är en konservator av löneskillnader”

Lenita Granlund uppger för Kommunalarbetaren att hon gärna fortsätter inom förbundet i någon annan roll och också som stöd för nästa avtalssekreteraren.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Fråga experterna