karriär

Anna Olskog föreslås som ny ordförande för Sveriges Lärare

Anna Olskog kan bli Sveriges Lärares nya ordförande

Valberedningen föreslår att Anna Olskog blir ny förbundsordförande för Sveriges Lärare. Hon sitter i dag i förbundsstyrelsen.

Publicerad Uppdaterad

– Viktigast i vårt uppdrag som valberedning har varit att se till helheten och spegla förbundets sammansättning i våra förslag. En mängd parametrar har därmed vägts in, såsom representativitet avseende olika yrkesgrupper, huvudmän och demografiska aspekter. Vi har även strävat efter att hålla en balans från tidigare förbundstillhörighet, samtidigt som både erfarenhet och förnyelse behövs, kommenterar valberedningens ordförande Kerstin Lindberg i ett pressmeddelande.

Valberedningen anser att förslaget är väl avvägt och genomarbetat utifrån de valberedningsdirektiv som tagits fram på uppdrag av tidigare kongress och förbundsmöte. 

Förutom Anna Olskog föreslår valberedningen  att Robin Smith blir förste  vice förbundsordförande och Pia Rizell blir andra vice ordförande. 

Sveriges Lärare bildades av Lärarförbundet och Lärarnas Riksförbund, och har under en övergångsperiod leds av de tidigare förbundsordförandena Johanna Jaara Åstrand och Åsa Fahlén.

Johanna Jaara Åstrand skriver på Linkedin att hon tycker att valberedningens förslag är klokt och modigt. 

"Jag är så oerhört stolt, glad och tacksam över det stora förtroende som visats mig under mina tio år som förbundsordförande och jag är överväldigad av att en majoritet av de som nominerat till årets kongress fortsatt tror på mig. Men var sak har sin tid och jag ställer mig helhjärtat bakom en enig valberedning som föreslår att Anna Olskog tar vid och leder vårt förbund", skriver Johanna Jaara Åstrand.

Läs mer: