Nyheter

Darko Davidovic startar byrå med Anders Weihe

Darko Davidovic tidigare förbundsjurist IF Metall startar juristbyrå med Anders Weihe, tidigare på Teknikföretagen.

IF Metalls tidigare förbundsjurist Darko Davidovic startar en juristbyrå med tidigare motparten på Teknikföretagen, Anders Weihe, rapporterar tidningen Dagens Arbete.

Publicerad Uppdaterad

Darko Davidovic fick tidigare sluta från sin tjänst på IF Metall. Orsaken var uppgifter i Dagens Arbete om skulder till Kronofogden, bisysslor samt att han felaktigt kallar sig jur.kand.

Den nya firmans verksamhet är utbildningar, medling och rådgivning.

– Det kan till exempel vara någon som har en tvist som blivit infekterad och där parterna har låst sig. Då kan man anlita oss för att medla, säger Darko Davidovic till Dagens Arbete.

Han menar att den nya byrån har goda förutsättningar att lyckas.

Anders Weihe

– En grundtanke är att vi har en funktion att fylla både åt arbetsgivare och åt arbetstagarorganisationer. Vi har ju jobbat med de här frågorna tillsammans i över tjugo år och vi har konstaterat att vi är bra på det vi gör. Det är uppenbart att vi löst väldigt många och väldigt stora saker under den här tiden, säger han till tidningen.

Anders Weihe har bakgrund som chefsjurist och förhandlingschef för Teknikföretagen. I botten har han en jur. kand. och har tidigare varit assessor i Svea Hovrätt och rättssakkunnig på justitiedepartementet.

Den nya firman heter Davidovic&Weihe Juristbyrå och marknadsför sig med att Weihe och Davidovic tillsammans har mer än 40 års erfarenhet av direkta förhandlingar av riksavtal och kollektivavtalsprocesser.

Läs mer: