Nyheter

Ett händelserikt 2021 ligger framför oss

Mattias Croneborg är redaktör och ansvarig utgivare för Lag & Avtal Foto: Elsa Frizell

LEDARE. Ett av de mest dramatiska och samhällsomvälvande åren i fredstid går mot sitt slut. En kris innebär stora förändringar. För arbetsrätten och arbetsmarknaden är omställningen stor.

Publicerad

Vid sidan om regeringens olika krisåtgärder pågår lagstiftningsarbetet med nya Las-lagen. Det utgår som bekant från överenskommelsen mellan en del av arbetsmarknadens parter. När lagen väl är utformad och klubbad av riksdagen ska sedan ny praxis etableras av Arbetsdomstolen.

Därmed kommer även 2021 att bli händelserikt på arbetsrättens område.

Nästa år kommer Lag & Avtal satsa mer på det digitala utbudet. Nyhetsbreven kommer att ha mycket av det som finns papperstidningen idag, med referat och kommentarer av domar från AD och EU-domstolen. Vi kommer också att jobba mer framåtblickande och guida läsarna om vad som är på gång i Arbetsdomstolen.

Därtill ska vi erbjuda fler seminarier, eller webinarier, om betydelsefulla förändringar på arbetsrättens område. Närmast i februari blir det en nyhetsdag om vad domarna i EU-domstolen under 2020 får för betydelse för svensk arbetsrätt framöver.

EU har som ambition att bestämma mer över arbetslivets villkor. Vill du ha koll på arbetsrätten behöver du även ha koll på utvecklingen av EU-juridiken. Vi planerar också seminarier om vad den nya Las-lagen kommer att innebära i praktiken för er som jobbar med arbetsrätt.

Tveka inte att kontakta redaktionen om du har synpunkter eller förslag på vad vi ska bevaka.

God Jul och gott nytt år önskar vi på Lag & Avtal.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev