Nyheter

Francisca Ramsberg ska utreda kollektivavtalad a-kassa

Foto: Jenny Unnegård

FÖRVALTNING. I augusti 2021 beslutade regeringen att tillsätta en utredning om förutsättningarna för en ny kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring. Francisca Ramsberg, överdirektör på Tillväxtverket, ska leda utredningen.

Publicerad

Utredningen om förutsättningar för en ny kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring fattades efter att Svenskt Näringsliv, Förhandlings- och samverkansrådet PTK, Industrifacket Metall och Svenska Kommunalarbetareförbundet tillsammans lämnat ett förslag om att utreda förutsättningarna för en kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring.

Förslaget är en del av partsöverenskommelsen om trygghet, omställning och anställningsskydd.

Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) har utsett Francisca Ramsberg till särskild utredare i utredningen. Francisca Ramsberg är idag överdirektör på Tillväxtverket. Tidigare har hon bland annat arbetat som biträdande budgetchef på finansdepartementet och som utredare och kanslichef i utredningen om korttidsarbete.

Utredningen, som ska vara klar senast den 15 december 2024, har i uppdrag att kartlägga, analysera och redovisa förutsättningarna för en ny kollektivavtalad arbetslöshetsförsäkring.

Missa inga nyheter - beställ Lag & Avtals kostnadsfria nyhetsbrev