nyheter

IF Metall stänger av förbundsjurist Darko Davidovic

IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic.

IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic är avstängd från sin tjänst. Orsaken är uppgifter i Dagens Arbete om skulder till Kronofogden, bisysslor samt att han felaktigt kallar sig jur.kand.

Publicerad Uppdaterad

Idag, måndag, publicerar den fackliga medlemstidningen Dagens Arbete uppgifter om IF Metalls förbundsjurist Darko Davidovic som gör att förbundet stänger av honom från tjänsten.

Dels avslöjar tidningen att Darko Davidovic är ett ärende hos Kronofogden. En stor del av hans lön mäts ut varje månad efter en utdragen rättstvist om en privat fastighetsaffär. Dels redogör Dagens Arbete för en mängd bisysslor, affärer i industrilageruthyrning, som förbundsjuristen varit engagerad i vid sidan av sin ordinarie tjänst på IF Metalls kansli. Vidare har tidningen undersökt vilka högskolemeriter Darko Davidovic har. Det har förekommit att han titulerar sig jur.kand. men i Ladokregistret finns bara högskolepoäng motsvarande två terminer.

Nu har IF Metall beslutat att stänga av sin förbundsjurist medan en utredning med hjälp av extern part genomförs.

–Under utredningen kommer Darko Davidovic inte arbeta som förbundsjurist. Däremot kvarstår han i anställning. I övrigt är det ett personalärende som vi inte kan kommentera, säger IF Metalls förbundssekreterare Martin Gunnarsson till tidningen Dagens Arbete.

Lag&Avtal har utan framgång sökt Darko Davidovic för en kommentar.

Läs mer: