Nyheter

Jens Jacobsson ny förbundsdirektör på Sveriges Ingenjörer

Jens Jacobsson börjar som ny förbundsdirektör på Sveriges Ingenjörer. Foto: Åsa Hafmar
Jens Jacobsson börjar som ny förbundsdirektör på Sveriges Ingenjörer. Foto: Åsa Hafmar

KARRIÄR. Efter årsskiftet tillträder Jens Jacobsson, som tidigare varit chefsjurist på förbundet och numer är vice vd för Akavia, som förbundsdirektör för Sveriges Ingenjörer.

Publicerad

– Det är ett riktigt drömuppdrag att få axla rollen som förbundsdirektör för Sveriges Ingenjörer. Förbundets medlemmar har viktiga uppgifter i samhället och är centrala för Sverige som kunskapsnation. Jag ser mycket fram emot att tillsammans med styrelsen och ett proffsigt kansli bidra till att skapa full utväxling för Sveriges Ingenjörer, kommenterar Jens Jacobsson i ett pressmeddelande.

Jens Jacobsson kommer närmast från Saco-förbundet Akavia där han är vice VD. Innan dess har han varit förbundsdirektör på Civilekonomerna. Jens har även tidigare varit anställd hos Sveriges Ingenjörer, då som chefsjurist och innan dess förbundsjurist.

Jens Jacobsson ersätter Richard Malmborg som efter 31 år i tjänst för förbundet går i pension.

– Vi är väldigt nöjda över att ha rekryterat Jens Jacobsson som ny förbundsdirektör och glada att få välkomna honom tillbaka till Sveriges Ingenjörer. Han har en gedigen facklig erfarenhet och en förståelse för förbundets själ och hjärta. Det ger god potential för fortsatt utveckling av kansliverksamheten tillsammans med våra medarbetare och till nytta för våra medlemmar, säger Ulrika Lindstrand, förbundsordförande Sveriges Ingenjörer.

Jens Jacobsson tillträder tjänsten som förbundsdirektör den 11 januari 2023.