Nyheter

Nytt inreseförbud från Trump väntas

I den nya ordern väntas det bli undantag för personer från de sex länderna som redan har uppehålls- och arbetstillstånd samt även giltiga visum. Foto: TT-Bild

USA:s president Donald Trump väntas under måndagen skriva under en ny order med fokus på invandring och säkerhet, rapporterar TT. Nu görs undantag för personer som redan har arbetstillstånd.

Publicerad

Det är resenärer från följande sex länder som ska stoppas: Iran, Libyen, Syrien, Somalia, Sudan och Jemen med övervägande muslimsk befolkning som inte kommer att släppas in i USA under en 90-dagarsperiod, uppger en källa i Vita huset för nyhetsbyrån Reuters.

Irak har tagits bort från de länder vars medborgare förses med inreseförbud och som enligt Trump misstänks vara fästen för terrorrörelser.

Presidentens första kontroversiella order, från den 27 januari, väckte som Lag & Avtal tidigare berättat, protester, inte minst från företag med invandrad personal. Ordern stoppades av en federal domstol eftersom den ansågs grundlagsvidrig.

Läs också:

Denna gång görs undantag för personer med uppehålls- och arbetstillstånd samt giltiga visum. Ordern ska nu införas med viss förvarning, för att undvika det kaos som utbröt på flygplatser världen över när den förra undertecknades, skriver TT.