Assistenter uppsagda efter bråk hos brukare

2020-09-02 10:57 Lennart Lundquist  
När bråket pågått ett tag ringde brukaren till assistentföretagets kontor: ”Vi hörde hur båda assistenterna skrek fullständigt obehärskat åt varandra”, berättar den verksamhetsansvariga i anmälan till Arbetsmiljöverket. Foto: Anders Wiklund / TT

Två personliga assistenter vid ett företag i Västerås kom rejält i luven på varandra när de var hemma hos en brukare som de skulle assistera. De är nu uppsagda, enligt en anmälan till Arbetsgivarverket.

De rev och slog varandra och tog strypgrepp. En av assistenterna knuffade den andra in i ett bord så att hon skrapade upp ett knä och slog i armbågen. En av dem har fått djupa rivmärken.

Kommunals skyddsombud har lämnat in en anmälan till Arbetsmiljöverket om det inträffade och erinrar arbetsgivaren om att en arbetsskadeanmälan måste lämnas till verket, skriver Arbetarskydd.

Under bråket blev en av assistenterna rädd och ringde sin syster för att få hjälp att komma därifrån.

Läs mer: Arg butikssäljare uppsagd – kunden filmade

När bråket pågått ett tag ringde brukaren till slut till assistentföretagets kontor och satte på högtalaren.

”Vi hörde hur båda assistenterna skrek fullständigt obehärskat åt varandra. Brukaren upplevde starkt obehag och kände sig mycket otrygg. Hela händelsen är fullständigt oacceptabel och båda assistenterna kommer att bli uppsagda med omedelbar verkan”, berättar den verksamhetsansvariga.

Vad anledningen till bråket var framgår inte av vare sig skyddsombudets anmälan eller den verksamhetsansvariges beskrivning av händelsen.

Lennart Lundquist

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer