Återkrav på permitteringsstöd inleds

2020-08-04 16:33 TT  

Tillväxtverket, som har delat ut 27,3 miljarder kronor i permitteringsstöd till företag som påverkats av coronapandemin, ska nu börja skicka ut sina första återkrav, rapporterar Dagens Nyheter.

De företag som har fått stöd ska efter tre månader inkomma med en avstämning och berätta hur det förvaltats – om det inte görs kan pengarna krävas tillbaka. De första 60 till 80 återkraven kommer att gå ut i veckan.

– Det är ärenden där det är ganska klart för oss att företaget inte lämnat in uppgifter för avstämningen utan att ha något giltigt skäl för det. Då anser vi att vi snabbt ska göra ett återkrav på pengarna, säger Tim Brooks, avdelningschef på Tillväxtverket, till DN.

Läs mer: Företags framtid vilar i Tillväxtverkets famn

I vissa fall kan det röra sig om bedrägeri – flera av ärendena har polisanmälts. Runt 1 700 företag har missat sin avstämning och mindre prioriterade fall kommer att få sina återkrav i slutet av månaden.

Bolagen har 30 dagar på sig att betala – annars tillkommer ränta. I förlängningen kan ärendet hamna hos Kronofogden.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer