Nyheter

Elektrikernas nya ledning: Nu måste vi blicka framåt

Ny ledning för Svenska Eleketrikerförbundet. Från vänster: Pontus Boström, 2:e vice ordförande, Urban Pettersson, förhandlingschef, och Per-Håkan Waern, tidigare vice ordförande blir tillförordnad ordförande. Foto: Anna Ledin Wirén / Elektrikerförbundet

(uppdaterad) Dagen efter ordförande Jonas Wallins avhopp och berättelse om hur han motarbetats lämnar förbundets kvarvarande ledning en kommentar på hemsidan.

Publicerad

Så här skriver fackförbundet efter Jonas Wallins inlägg på Facebook:

"Gemensam kommentar av Elektrikernas kvarvarande ledning med anledning av att Jonas Wallin lämnat posten som förbundsordförande:

"Vi tror att det är till skada för förbundet att föra debatt i sociala medier kring den här frågan. Nu måste vi blicka framåt och samla förbundet inför den kommande avtalsrörelsen och alla andra viktiga frågor som medlemmarna vill att vi driver."

Ny ledning: Per-Håkan Waern, tidigare vice ordförande blir tillförordnad ordförande, Pontus Boström, 2:e vice ordförande och
Urban Pettersson, förhandlingschef.

På onsdagen skrev aftonbladet.se som under en tid granskat fackförbunden att tidningen på måndagen, dagen före avgången, konfronterade ordföranden Jonas Wallin med frågor om utnyttjande av en lägenhet i centrala Stockholm, hans utlandsresor, hans 50-årsfest och inlägg på sociala medier.

Aftonbladet mejlade till förbundet och bad att de skulle återkomma under tisdagen med svar. Men Elektrikerna återkom aldrig, skriver tidningen:

”Istället gick förbundet på tisdag eftermiddag ut med ett pressmeddelande, där det meddelades att Wallin lämnar.”

Förbundsordförande i tio år

Jonas Wallin var klubbordförande på Elajo AB i Nyköping. Han anställdes 1999 Svenska Elektrikerförbundet som ombudsman. 2003 blev han förste vice ordförande och 2009 valdes han till ordförande i Elektrikerförbundet.