Ferbe utsedd till coronasamordnare

2020-03-13 11:18  
Anders Ferbe. Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Regeringen har beslutat att tillsätta en samordnare gällande coronavirusets effekter på näringslivet. Uppdraget går till Anders Ferbe.

"Anders Ferbes erfarenheter med partssamverkan på den svenska arbetsmarknaden och lösningar under finanskrisen kommer att vara mycket värdefulla. I nuläget är det viktigt att berörda parter intensifierar dialog och samverkan för att gemensamt möta coronavirusets följder för landets företagare", säger näringsminister Ibrahim Baylan (S) i ett pressmeddelande.

Läs mer: Försenat stöd till krisande företag i virustid

Anders Ferbe, tidigare förbundsordförande för IF Metall, var som Lag & Avtal tidigare berättat regeringens utredaren till förslaget om statligt stöd till korttidsarbete.

"Anders Ferbe ska inom ramen för uppdraget som samordnare samverka med arbetsmarknadernas parter och näringslivet i syfte att underlätta dialog mellan dem. Samordnaren ska även samverka med Tillväxtverket inom ramen för myndighetens uppdrag att bistå regioner med insatser som stärker deras arbete vid varsel och omställning i näringslivet", står det vidare i pressmeddelandet.

Uppdraget ska slutredovisas senast den 31 december 2020.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer