Nyheter

Google-anställd sparkad efter jämställdhetsinlägg

Google har sitt högkvarter i Silicon Valley i Kalifornien, USA. Foto: All Over Press

Den Google-anställde ingenjören spred i ett företagsinternt meddelande sina åsikter om jämställdhet i IT-branschen. Efter dagar av hård kritik i sociala medier får han nu sparken, rapporterar nyhetsbyrån Reuters.

Publicerad

Mannen, som är Harvard-utbildad och anställd i USA, skrev att bristen på jämställhet i branchen kan bero på biologiska skillnader mellan könen. Dessa skillnader skulle också kunna vara anledningen till lägre representation av kvinnor i ledande ställning.

Han bekräftar nu i ett mejl till nyhetsbyrån Reuters att han sparkats. Mannen hävdar att den motivering han fått är att han genom sitt inlägg "upprätthåller könsstereotyper", skriver TT.

Google meddelar att företaget inte kommentera saken eftersom det gäller en enskild anställd. I ett internt e-mejl, som Reuters tagit del av, skriver vd:n Sundar Pichai att delar av den anställdes inlägg bryter mot bolagets uppförandekod och att det "gått över gränsen" när det gäller "skadliga könsstereotyper".

Läs också:

Den sparkade mannen uppger att han överväger att vidta juridiska åtgärder mot företaget. Han anklagar IT-bolagets ledning för ha försökt tysta honom genom att skämma ut honom offentligt.