Hamnarbetarförbundet: 1 miljon kronor till konfliktkassan

2019-03-04 14:44 Tiina Demargne  

På fem dagar har strejkande Hamnarbetarförbundet fått in över en miljoner kronor i bidrag till konfliktkassan. Det skriver fackförbundet i ett pressmeddelande.

Sedan Svenska Hamnarbetarförbundets presskonferensen den 27 februari, när det stora strejkvarslet meddelades, har omkring 4 000 insättningar gjorts till konfliktkassan. Utöver ekonomiska bidrag har flera fackklubbar och andra organisationer uttalat sitt stöd, enligt pressmeddelandet:

- Detta är helt fantastiskt, vi är överväldigade. Det visar på att många med oss värnar föreningsfriheten, vilket ju på många sätt är kärnan i den här konflikten. Det känns nästan som en liten folkrörelse. Jag tror också att fridagslockouten som Sveriges Hamnar varslat om upprör många. Det är stötande att som stridsåtgärd göra löneavdrag trots att arbetstagaren jobbar alla sina timmar, säger Eskil Röner, ordförande Svenska Hamnarbetarförbundet.

Tiina Demargne

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Lag & Avtal.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Lag & Avtal eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer